Viktminskning med KBT

Vissa kan behöva psykologhjälp för att behöva gå ner i vikt eftersom många menar att dåliga matvanor i sig inte är anledningen till övervikt. Istället är det ofta något bakomliggande som gör att man går upp i vikt. De flesta människor vet hur man bär sig åt för att gå ner i vikt men att man inte tar till sig det beror ofta på något annat.


Att äta kan vara ett sätt att hantera att man mår dåligt. Många anser att övervikt är en beteendestörning. Alkoholister tar till flaskan, rökare röker mer när de mår dåligt medan en annan person äter för att dämpa ångest.


Därför är det viktigt att man tar reda på när och varför man äter. Man kan själv kartlägga sitt ätbeteende men också få hjälp av en psykolog för att reda ut sina problem.


För en person som äter när de mår dåligt är det viktigt att man tar reda på varför och vid vilka tillfällen man äter. Man ska försöka undvika att äta när man är upprörd och istället känna efter, när man har lugnat ner sig, om man fortfarande är hungrig.


Många äter inte endast för att de är hungriga, utan för att de döver någon annan känsla. Många som förlorar en närstående går upp i vikt då de äter för att döva sorgen för stunden.


Börja inte banta när något annat i ditt liv är i obalans, då är det lätt att man misslyckas med viktminskningen.

Att använda KBT som behandlingsmetod mot dåligt ätbeteende och övervikt kan vara en bra idé om man vet att man äter av fel anledning eller att det finns en bakomliggande orsak som t.ex. dålig självkänsla som gör att man tar till maten och går upp i vikt.


Kommentarer
Postat av: Behöver hjälp

Hej jag verkligen älskar din blogg ! Men kan du ge tips på hur man blir av med x-tra kilos som man har i sin kropp och hur man kan bli av med dem innan sommaren ?? Behöver hjälp ! tack för svar :)

2011-03-27 @ 21:20:40
Postat av: Mikaela

Om man vill lyckas i livet oavsett om det är viktminskning eller i arbetslivet, gäller det att tänka rätt. Tankar är grunden för känslor och känslor avgör vår handling!



Härlig blogg och många bra tips!



2012-02-02 @ 12:53:08
URL: http://passionforhalsa.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0