Oenigheter

I en artikel i expressen kan man läsa att lightprodukter gör en fet eftersom konstgjorda konserveringsmedel gör det svårt för kroppen att reglera hur mycket man äter. Kroppen förväntar sig mer energi än man får i sig och vill ha mer, vilket gör att man vill ha mer än man hade velat om det inte var en light produkt man stoppade i sig.

Om man dricker en coca cola light blir man efter ett tag sugen på något sött, i större grad än om man hade druckit en vanlig coca cola anser en del.

Charlotte Erlansson Albertsson professor i medicinsk och fysiologisk kemi vid lunds universitet anser att lightprodukter inte hjälper människor att hålla i vikten utan snarare blir den eventuella övervikten bara värre.


Människor är oeniga om lightprodukter är bra eller dåligt. Många anser att lightprodukter är bra i lagom mängd, eftersom man får i sig mindre kalorier genom att använda 1 dl lätt creme fraiche istället för orginalet. Man får i sig mindre kalorier genom att dricka lättmjölk istället för vanlig mjölk och det är ju att ett minskat antalet kalorier som är anledningen till viktminskning.

En del menar att light produkter är bättre medan andra anser att man ska strunta helt i lightprodukterna och istället satsa på den riktiga varan.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0