Manligt / kvinligt

Män blir oftast feta okring magen och har mycket bukfett medan kvinnors övervikt oftast fördelas jämt över låren, baken och magen. Att endast ha bukfett som de flesta män, är mycket faligare än att ha övervikten jämt fördelat över kroppen.


Män dör oftare än kvinnor av fetma, medan kvinnor istället söker hjälp för sin övervikt. Ungefär 90% av de som bantar är kvinnor. Bantning anses vara en "kvinnlig grej" och det kanske är lite genant för en man att gå med i en viktminsknings klubb. Kanske är det därför inte lika många män söker hjälp för sin övervikt.


Ca 6-9% av Sveriges befolkning lider av fetma, vilket innebär ett BMI på över 30. Många fler(ca 30% av de vuxna) lider av några kilo för mycket, dvs har lite övervikt.


Om en man har ett midjemått över 94 anses han vara överviktiga, kvinnor ska helst ligga under 88 cm runt magen.


Män och kvinnor bantar på olika sätt. Medan kvinnor ofta följer olika bantningsmetoder bantar oftast män endast genom att äta rätt mat på rätt tider och lagom stora portioner. Snabbmat och öl är många mäns anledning till övervikt, bara genom att undvika detta kan man uppnå stor viktminskning. Män lyckas oftare med sin bantning än kvinnor vilket kan bero på att män inte använder sig av svält-metoder eller jojo-bantning.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0