Fettsugning

Många tror att fettsugning är en enkel lösning för att få bort fett utan att träna eller mixtra med maten. Detta är dock helt fel. Att fettsuga sig är inte något man gör istället för att äta nyttigt och motionera. En fettsugning görs inte för att gå ner i vikt, det kan dock vara ett komplement till viktnedgång då vissa områden på kroppen kan bli problematiska.


En fettsugning är ett ingrepp man gör för att bli av med de fettdepåer som inte försvinner med hjälp av träning eller rätt kost. Om man har fettansamlingar som är nästan omöjliga att få bort kan man använda sig av ett kirurgiskt ingrepp för att få problemområdet att förminskas eller försvinna helt.


När man gör en fettsugning tar man bort fettcellerna, det innebär att resultatet av fettsugningen blir bestående eftersom kroppen inte bildar några nya fettceller. Man får alltså inte fler fettceller om man går upp i vikt. Man tar dock inte bort alla fettceller på magen om man t.ex. fettsuger den. Det gör att de fettceller som finns kvar kan öka i storlek vid en större viktuppgång och man ändå kan få mer fett på magen efter en fettsugning, om man inte lever på ett hälsosamt sätt.


Fettsugningar görs oftast på midja, lår, höfter, överarmar, haka och knän. Det vanligaste är att man använder sig av kirurgisk fettsugning. Man kan också göra en fettsugning med hjälp av laser.


Fettsugning med laser
När man genomför en fettsugning med hjälp av laser bedövs först patienten. En tunn kanyl med innehåll av laserfiber förs in till det område som ska behandlas. Energin från lasern slår sönder fettcellerna så att deras innehåll omvandlas till vätska. Vätskan sugs sedan ut, men kan också lämnas kvar då kroppen själv tar hand om den. Under ingreppet är den som behandlas vaken, ingreppet tar vanligtvis mellan 1-3 timmar. Efter ingreppet får man med sig en speciell kroppsstrumpa/korsett för att undvika svullnad, denna ska man bära dygnet runt de första 2-3 veckorna.


Kirurgisk fettsugning
En kirurgisk fettsugning är en operationen då den som behandlas är sövd. Man lägger små snitt på området där fettsugningen ska ske, där förs sedan en kanyl in. Fettcellerna sugs ut med hjälp av kanylen som är kopplad till en motor, som skapar undertryck. Kirurgen suger ut fettet med hjälp av kanylen och formar till området.

Efter operationen får man antingen stanna över natten, eller åka hem direkt. Efter ingreppet brukar man känna en smärta lik träningsvärk och ömhet. Man får med sig en gördel som ska förhindra svullnad, den ska sitta på mellan 3-5. Stygnen som lagts där snitten gjordes, tas bort efter 8-14 dagar.

De vanligaste komplikationerna vid fettsugning är att det uppkommer ojämnheter på det behandlade området. Det finns också risk för blodpropp, vilket gör det extra viktigt med bra kost och motion efter operationen.


Fettsugning är ett dyrt ingrepp, beroende på vilken kroppsdel och hur mycket fett som ska tas bort, ligger priset på mellan 6-60 000 kr.


Kommentarer
Postat av: Anonym

fettsuggning kommer mer snabbare om tar <a href="http://www.lida-sverige.com/perfect-slim-kopa.html">lida</a>

2011-12-16 @ 13:23:06
Postat av: Anonym

http://www.lida-sverige.com/perfect-slim-kopa.html

är bäst som kan hjälpa dig känna sig i komfort

2011-12-16 @ 13:24:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0