Bantningens hälsovinster

Det finns många sätt att banta på. Man kan banta ensam, tillsammans med någon, man kan gå med i en viktklubb/grupp, man kan banta med psykologhjälp, få stöd av sin läkare eller åka till ett hälsohem för att försöka bli av med sin övervikt.

Man kan banta på många olika sätt och det gäller att hitta en metod som passar bäst för just dig. Många tycker om att banta ensamma, att bara tävla mot sig själv medan andra hellre går med i en viktgrupp och genom detta presterar bättre och uppnår bättre resultat med sin viktminskning. Om man är ihop med någon kan man banta tillsammans, om det behövs. Det kanske känns extra bra att ha gått ner ett halvt kilo mer än sin partner, men man måste också komma ihåg att bantningen gör man för sig själv, för att må bra.

Om man lider av stor övervikt och bantar minskar man chansen för hjärt och kärlsjukdomar och andra välfärdssjukdomar extremt mycket. Att ta sig ner till sin drömvikt ger otroligt många vinster, både fysiska och psykiska. Den som nått sin målvikt ofta väldigt bra både i kropp och själ. Personer som har blivit av med sin övervikt känner sig mer bekväma med sig själv och mår inte lika psykiskt dåligt som många överviktiga gör.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0