LCHF-metoden

LCHF= Low Carb High Fat.


Med LCHF metoden går man långsamt ner i vikt. LCHF är inte direkt någon diet man håller på med under några veckor utan mer en livslång förändring av kosten, ett sätt att leva.


Annika Dahlgvist var den som lanserade metoden. Hon har en egen blogg och har skrivit flera böcker om hur man följer LCHF metoden.


LCHF innebär att man i princip utesluter kolhydrater samtidigt som man äter mycket fett. Här äter man kost som människans ämnesomsättning är anpassad till, metoden är naturlig för kroppen. När man följer LCHF metoden äter man tre mål mat om dagen. Det finns speciella listor på vilken mat som är tilllåten. Man ska i princip äta en kost baserad på fett och protein med tillägg av grönsaker.


När man följer dieten är tillåten mat t.ex. Fisk och skaldjur, Grönsaker, Fet frukt, Fett(matolja och riktigt smör), Mejeriprodukter, Ost, Ägg mm.

 

Det man inte ska äta är bl.a. Kolhydrater: ris, majs, pasta, socker, rotfrukter, spannmålsprodukter(bröd, gröt), sötad mat, snacks osv.


Metoden leder till en jämn blodsockernivå vilket leder till att man inte blir lika sugen på sötsaker, vilket gynnar viktminskningen oerhört.


Att följa LCHF är perfekt för diabetiker pga den jämna blodsockernivån. Kostförändringen kan leda till att man kan trappa ner på medicineringen eller i vissa fall avsluta den helt.


När man följer LCHF har man en jämn blodsockernivå och genom detta undviker man att få diabetes typ 2.


Forskare har kommit fram till att metoden innebär stora hälsovinster. Det är sällan en som lever enligt LCHF drabbas av det moderna samhällets folksjukdomar.

Metoden innebär i princip att man drar ner på kolhydratintaget för att stimulera fettförbränningen och går i och med detta ner i vikt.


Fördelar: Metoden passar och fungerar bra för de flesta.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0